Banner image
Munkaadói kézikönyv
Hallássérültek foglalkoztatásához.

HORECA szakmák hallássérültek számára

Banner image
Barista szakma
A barista a kávé főzésének és felszolgálásának szakértője. Ez egy viszonylag új szakma, ami számos országban egyre fontosabbá válik.
Banner image
Bármixer szakma
A pultosi szakma nemcsak különleges tudást és szakma iránti elköteleződést kíván, hanem megfelelő hozzáállást és intelligenciát is.
Banner image
Cukrász szakma
A cukrász tésztákat, pl. süteményeket, édességeket, jégkrémeket állít elő. A cukrász felelős az édességhez szükséges hozzávalók és a félkész termékek készítéséért.
Banner image
Pincér szakma
Ahhoz, hogy jó pincér legyen, az egyénnek szeretnie kell a szakmát, és egyesítenie kell önmagában a pincéri hivatáshoz elengedhetetlen összes tulajdonságot.
Banner image
Kertész szakma
A kerti munkás vállalkozhat a leggyakrabban alkalmazott kerti dísznövények telepítésére, felnevelésük alapvető munkáinak elvégzésére, díszkertekben a díszfák, díszcserjék gondozására stb.
Banner image
Séf szakma
Egy szakács vagy egy séf elkészíti az éttermi vendégek számára azokat az ételeket, melyeket egy reggelin, ebéden vagy vacsorán szolgálnak fel.
Banner image
Szobalány szakma
Szobákat kell takarítania, bútorokat tisztítani, szellőztetni, megágyazni, a fürdőszobát rendbe rakni, szemetet kivinni stb.
Banner image
Pék szakma
A pék kenyérféleségeket, péksüteményeket és egyéb – tojással, margarinnal dúsított – termékeket készít. Indíthat önálló vállalkozást, és szakosodhat egyes termékek értékesítésére is.
Banner image
Londiner szakma
A londiner szakmája az egyik legfontosabb szakma a szállodaiparban, mert közvetlen és folyamatos kapcsolatot tart fent a vendégekkel.
Banner image
Karbantartó szakma
A karbantartó segít egy hotel megfelelő működésének fenntartásában, biztonságos és kényelmes lakókörnyezet biztosít a vendégek és a személyzet számára.
Banner image
Szakmák lengyel és görög jeleléssel
Nézd meg, hogy jelelik el az adott szakmai kifejezéseket lengyel vagy görög nyelven!