Blog categories

Comments

Musicalzenét írt Szepesi Richárd kollégánk

Április 4-én volt látható a Szepesi Richárd kollégánk hangszerelésében készült, Léla szeme c. színdarab az Újpesti Rendezvénytérben, a Szép Ernő Színház előadásában.

Szepesi Richárd, avagy ahogy ismerői szólítják, Ricsosz élete során személyesen is megtapasztalta a teljes kirekesztettség érzését – ezt öntötte most zenei formába a Léla szeme c. musicalben. Nem csak írta a zenét, hanem hangszerenként lemezre is vette, sőt, színészként ő maga is látható lesz a darabban. A zenés dráma hivatalos bemutató videóját (trailerét) a cikk végén láthatják.

Ricsosz korábban évekig a Nem Adom Fel Alapítvány zenetanára volt, jelenleg a Munka-Kör Alapítvány munkatársa. Emellett szabadúszó zenészként is tevékenykedik, és elérte, hogy nevéről ne a vaksága jusson az emberek eszébe, hanem az általa képviselt zenei minőség.

A Léla szeme főszereplője egy Léla Ardeal nevű vak lány, akit kedves, vidám természete és látnoki képessége miatt kedvelnek a kisváros lakói. Ugyanakkor gyűlölik és kirekesztik azt az elátkozott, torz ifjút, akibe beleszeret. A gyönyörű világtalan lány a fiú szeretetreméltó természetére figyel fel, nem pedig a számára láthatatlan rútságára.

Ám az álnok rendőrfőnök a lány keze által megszerezhető vagyonra és a nemesi rangra áhítozik. Zsarolással és több gyilkosság hamis vádjával igyekszik elérni a célját, miközben az összes szereplőt mesterien manipulálja, a lány apjától a felhergelt, lincselésre is elszánt városlakókig. A fiúnak menekülnie kell, de már nincs egyedül. A szerelmesek végső elkeseredésükben egy kétes hírű sámánasszonyhoz fordulnak, aki képes előhívni a holtak segítő erejét…

Megjegyzés: az előadás hallássérültek számára sajnos nem akadálymentes.

Az előadások helyszíne: Újpesti Rendezvénytér – 1042 Budapest, Szent István Tér 13-14.
Időpontok: 2019. április 4., csütörtök 15:00 és 19:00 óra
További információ és jegyrendelés: szinovalgyula@gmail.com
Mi is szívesen segítünk a jegyrendelésben, vagy további információkkal:
munkakoralapitvany@t-online.hu
Sms, Viber, Whatsapp: 06308134220
Telefon: 06-1-274-2607

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://munkakor.limelabsinteractive.com/wp-content/uploads/2018/07/alapert_ht01.jpg);background-color: #c9c9c9;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 200px;}