Kinek ne lenne ismerős a helyzet,

ahogy a tömegközlekedés eszközein rutinszerűen utazva egyszer csak felhangzik a hangos bemondóban: a jármű műszaki okok miatt nem megy tovább. Mindenki egy emberként száll le, de marad egy, vagy két utas, akik nem mozdulnak, és senki nem siet a segítségükre, hiszen nincs kezükben segédeszköz, és kinézetük sem utal bármilyen fogyatékosságra.

Ők a hallássérültek.

Hallókészülékeik olyan kicsik, hogy nem látszanak, és habár a technológiai vívmányok sokféle hanghullám meghallását teszik lehetővé, minden frekvenciát azonban mégsem továbbítanak.

A hallásvesztés egyedi és komplex jelenség, ezért az ebből adódó elszigeteltség foka is eltérő.

Vannak, akik telefont tarthatnak a fülükhöz, míg másoknak szükségük van segítségre még ahhoz is, hogy válaszoljanak az ajtócsengő, vagy kopogás hívására.

A Moholy egyetem média- és design szakos diákjai a siketek és nagyothallók élethelyzeteinek bemutatására szánták el magukat, melyhez önkéntesen adják energiájukat, ötleteiket a Munka-Kör Alapítvány szakértő útmutatásai mellett.

Azonban adódnak költségek, melyekhez támogatásra lesz szükségünk. Ez a költség várhatóan összesen körülbelül 6,5 millió Ft lesz. Az Adjukössze.hu felületén eddig összegyűlt 290 ezer Ft-ot a filmre fordítjuk.

Egyeztetés a MOME Média-design tanszék szakértőivel

Adományával, kérjük, Ön is járuljon hozzá, hogy a hallássérültség kérdése mindenki számára érthetővé és átláthatóvá váljon.

Ha alkalmunk adódik megismerni a valódi problémát, közös erővel új kapukat nyithatunk meg azok számára, akik jelenleg a társadalom peremére szorulva élik mindennapjaikat.

Ebben a munkában senkinek nincs anyagi haszna, mindenkit az a vágy hajt, hogy jobbá tegyünk valamit a világon. Haszna egyedül azoknak lesz, akik nap mint nap körülöttünk élnek, de nem érnek el minket. Ha csak a stressz és a magány nyomai tűnnek el a hallássérültek arcáról, már közelítünk, hiszen változtattunk!

Nem az adományok segítenek, hanem a közös erőfeszítés, melynek tárgyiasításához járulnak hozzá az ön akármilyen kis anyagi támogatásai. A művészeti produkció adományok által jön létre, de nem belőlük valósul meg. Az ön felelősségvállalása, és empátiája mindennél nagyobb érték, hiszen a társadalomhoz köti a periférián élőket.

Kérjük, gondoljon erre, és válaszoljon a felhívásra!

Adjunk esélyt a hallássérülteknek a munkában és az életben!

A Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért súlyosan fogyatékos embereket segít munkához jutni immár 15 éve, hogy ők is teljes életet élhessenek, kimozduljanak az elszigetelt otthoni légkörből. Küldetésünk, hogy a hallássérülteket az élet minden területén támogassuk: az informálásban, álláskeresési és munkatanácsadásban, általános ügyintézések során, kommunikációs és szakmai képzésekben. Ilyen speciális szolgáltatást csak alapítványunk végez Magyarországon.

Ha egyetért céljainkkal, járuljon hozzá Ön is Alapítványunk működési költségeihez. Ennek egy kényelmes és gyors módja, ha az Adjukössze.hu felületén keresztül támogatja aktuálisan futó kampányunkat.

Online adományozás: a linkre kattintva az Adjukössze űrlap kitöltésével támogathatja Alapítványukat.