10 szakma hallássérültek számára

A hallássérülteknek speciális oktatási és képzési anyagokra lehet szükségük ahhoz, hogy boldoguljanak a munka világában. Számukra jelentősen megkönnyíti az összetett információk befogadását azok mozgóképi vizualizálása, ill. a filmanyagok jelnyelvi szinkronnal való ellátása. Olyan szakmák elsajátítását szeretnénk segíteni, amiket hallássérültek is jól el tudnak végezni.

Ennek szellemében készült a 10 szakmát hallássérültek számára bemutató oktatási anyagunk az Erasmus+ program keretében. A szakmák bemutatása elérhető magyar, angol, lengyel és görög nyelven. Az egyes szakmákhoz átlagosan egy-egy tucatnyi oktatóvideó tartozik. Ezek a magyar változatok esetében egy-egy lejátszólistába vannak foglalva, a külföldi partnerek videó online tárhelyen nézhetők meg. A hangzó videók jelnyelvi szinkronnal és felirattal is el vannak látva.

Az alábbi táblázat összefoglalja elérhetők a szakmai videók linkjeit, ill. az alatt, az egyes narancssárga lenyíló menüpontokra kattintva beágyazva is megtalálja a videókat, amiket rögtön meg is nézhet!

Szakmák Kisfilmek száma Videók Szakmai leírások (profession description HU) Tanagyagok (syllabus HU)
1 Barista (Barista) 12 db magyar Letölthető Letölthető
2 Cukrász (Confectioner) 12 db magyar Letölthető Letölthető
3 Bártender (Bartender) 18 db magyar Letölthető Letölthető
4 Pincér (Waiter) 14 db magyar Letölthető Letölthető
5 Séf (Chef) 14 db magyar Letölthető Letölthető
6 Szobalány (Maid) 10 db magyar Letölthető Letölthető
7 Kertész (Gardener) 8 db magyar Letölthető Letölthető
8 Pék (Baker) 14 db magyar Letölthető Letölthető
9 Londíner (Portier) 5 db magyar Letölthető Letölthető
10 Karbantartó (Technican) 10 db (Feltöltés alatt) Letölthető Letölthető

Barista szakmai videók lejátszási lista. A videólejátszóban az Előző és a Következő gombokra kattintva lépkedhet a videók között!

Cukrász szakmai videók lejátszási lista. A videólejátszóban az Előző és a Következő gombokra kattintva lépkedhet a videók között!

Bártender szakmai videók lejátszási lista. A videólejátszóban az Előző és a Következő gombokra kattintva lépkedhet a videók között!

Pincér szakmai videók lejátszási lista. A videólejátszóban az Előző és a Következő gombokra kattintva lépkedhet a videók között!

Séf szakmai videók lejátszási lista. A videólejátszóban az Előző és a Következő gombokra kattintva lépkedhet a videók között!

Szobalány szakmai videók lejátszási lista. A videólejátszóban az Előző és a Következő gombokra kattintva lépkedhet a videók között!

Kertész szakmai videók lejátszási lista. A videólejátszóban az Előző és a Következő gombokra kattintva lépkedhet a videók között!

Pék szakmai videók lejátszási lista. A videólejátszóban az Előző és a Következő gombokra kattintva lépkedhet a videók között!

Londiner szakmai videók lejátszási lista. A videólejátszóban az Előző és a Következő gombokra kattintva lépkedhet a videók között!

(Feltöltés alatt!)